Advisering afvalpreventie

In elk bedrijf kom afval vrij. Ook in uw bedrijf. Ontstaat er veel afval, dan kan het bevoegd gezag u verplichten een afvalpreventieonderzoek uit te voeren. Met als doel de belasting van het milieu te verminderen. Omdat voor u het afvoeren van afval vaak een kostenpost is, betekent het voorkomen van afval het besparen van kosten.

Een afvalpreventieonderzoek richt zich op het voorkomen en het beperken van het onstaan van afval. En op het verminderen van de schadelijkheid van het afval. Een onderzoek kan in beperkte vorm of als standaard onderzoek worden uitgevoerd. Mede afhankelijk van de eisen van het bevoegd gezag. Tijdens het onderzoek hebben wij regelmatig contact met u. U kent uw bedrijf en de processen als geen ander.

In een helder rapport wordt inzichtelijk gemaakt welke preventiemogelijkheden er zijn per afvalstroom en welke kostenbesparing dit u oplevert. Tevens wordt vermeld als er nader onderzoek moet worden uitgevoerd naar de economische en organisatorische haalbaarheid van een maatregel. Te denken valt aan het draaien van een pilot met een andere grondstof. In goed overleg met u nemen we een haalbare planning op.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag met u in overleg. 

Uw doel realiseren?

U doet beroep op een externe adviseur met een bepaald doel. U wilt een probleem opgelost zien. U hebt kennis nodig van een specifiek onderwerp. Of u wilt tijdelijk uw organisatie met extra menskracht versterken. MIDDAG milieuadvies is de adviseur met wie u uw doel bereikt. Waarom? Uw doel is onze richting!

Bel ons op 085-0640619 voor een vrijblijvende kennismaking of vul het contactformulier in en we nemen contact op met u.

Bel 085-0640619 Contact